Új vezető az IAB Hungary oktatási munkacsoportjának élén

2015.02.26.
 
Adverticum Zrt.

Az IAB Hungary elnöksége Bognár Verát a MediaCom képzésekért és új típusú szolgáltatásokért felelős vezetőjét választotta az IAB oktatási munkacsoportjának vezetésére. Vera Ihász Ingridet váltja a munkacsoport élén, aki a továbbiakban az IAB elnökségi munkájára fókuszál.

Az oktatási munkacsoport élén Bognár Vera folytatja elődje által megkezdett folyamatokat, felel az idén tavasszal már harmadik alkalommal szervezett Digitális Mesterkurzus szakmai vezetéséért, újraszervezi és bevonja az IAB tagjait a munkacsoport munkájába, összefogja az IAB oktatási projektjeit. Vera a munkacsoport fő feladatának tekinti az IAB tagságának és a magyar digitális reklámpiacnak is kölcsönösen értéket biztosító képzési programok szervezését, valamint a különböző hazai és nemzetközi szakmai partnerekkel való együttműködéseket oktatási kérdésekben.

"Első lépésként, szeretném, az IAB tagjait jobban bevonni az interaktív reklámozással kapcsolatos képzések, események szakmai tematikájának kialakításába. A megújult munkacsoport folytatja a MAKSZ-szal közösen szervezett, sikeres Digitális Mesterkurzus szakmai kontrollját, melyet így „iparági sztenderddé” fejleszthetünk, ezzel is értéket teremtve a piac összes szereplője számára. Az április elején harmadik alkalommal induló Mesterkurzus képzés olyan biztos online marketing tudást és jövőbe látást kínál a résztvevők számára, ami elengedhetetlen ma a kommunikációs és marketing iparágban dolgozók számára. Emellett terveink között szerepel tematikus oktatási programok kialakítása, ahol egy-egy témára fókuszálva lehetőséget biztosítunk a piac szereplőinek és az érdeklődő tanulni vágyóknak a digitális reklám és marketing tudástár fejlesztésére" – mondta el Bognár Vera az IAB Hungary oktatási munkacsoportjának új vezetője.

Vera pályafutását a telekommunikációs szektorban kezdte, nyolc éven át főként IVR és Mobil szolgáltatásokkal foglalkozott, mint a TeleMedia Interaktív Szolgáltatások marketing menedzsere. 

2006-ban a Mediaedge: CIA (MEC) interaktív csapatához került és a mobil terület mellett megismerkedett az internetes média világával is. 2007 végén csatlakozott az OMD-hez, ahol olyan ügyfelekkel dolgozott, mint például a Vodafone, amely mobil hirdetési felületeinek bevezetésében aktívan részt vett.  Az ügyfelek teljeskörű digitális stratégiájának megalkotása mellett 2011 májusától mobile media strategist-ként a mobil hirdetési és mobil marketing terület fejlesztéséért volt felelős.

2012. áprilisában digitális vezetőként MediaCom Magyarországhoz igazolt, így a mobil területen túl újból a digitális média teljes spektrumával foglalkozik. A tervezők digitális integrációját követően új feladata a tervezők tudásának folyamatos fejlesztése mellett egy új terület, a Media Beyond Advertising szolgáltatás bevezetése lett, amely a médián túl az egész kommunikációt egy működő ökoszisztémaként vizsgálva nagy hangsúlyt helyez a megfelelő tartalmi stratégia meghatározására, előállítására és megvalósítására is. A napi szintű munkán túl néhány éve aktív szervezője a MAKSZ és az IAB által indított képzéseknek.