Miért fontos?

Ne feltételezésekből induljunk ki!

Olyan szolgáltatást, tartalmat, hirdetést szolgáljunk ki, ami valóban érdekli a látogatóinkat.

Aki lemaradt volna Szutor Ferenc előadásárol az ide Evolutonről, az itt tudja bepótolni a hiányosságot!

Adatok árazása

2018.03.05.

Mi az adat?

Felhasználókhoz rendelt azonosítókat ruházunk fel szegmensinformációkkal.

Beszélhetünk:

-kizáró/megengedő szegmensekről
-viselkedés/demográfiai/technológiai szegmensekről
-hard/soft adatokról
Az idei Evolution rendezvényen, ezekkel a kérdésekkel is foglalkozott vezérigazgató-helyettesünk, Szutor Ferenc. A válaszokról lentebb olvashatnak:

Az ESET a 2018. február 26-i, Barcelonában megrendezett Mobile World Congress eseményen mutatta be először az ESET Smart TV Security alkalmazását. A fejlett technológiát alkalmazó védelmi megoldás a hálózatba kötött televíziók és más, az Android TV operációs rendszert futtató eszközök számára nyújt védelmet a rosszindulatú, célzott támadások ellen.

A statisztikák szerint 2020-ra akár 30 milliárd eszköz kapcsolódhat az internetre. Miközben ezek az eszközök számos kényelmi szolgáltatást nyújtanak a háztartásokban, komoly fenyegetést is jelentenek a felhasználók mindennapi életére. Az okostévék, például a mikrofonok, kamerák és USB-portok révén egyre inkább a vírustámadások célpontjaivá válnak. Az okostévék feletti irányítás átvételével a kiberbűnözők nem csak a hálózaton lévő más eszközöket támadhatnak meg, de meg is figyelhetik a felhasználókat, személyes, szenzitív adatokat gyűjtve róluk.

Újabb fontos állomásához érkezett a hazai programmatic piac: a hazai prémium piactér, a HOPPex egy eredményes 2017-es év lezárása után, újdonsággal fordul rá az idei évre. Csütörtöki bejelentésük alapján a piactér partnerei számára hamarosan elérhetővé válik az Adverticum internetes hirdetéskiszolgáló céggel közös fejlesztésük, az EasySSP.

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2018. januárjában a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

Az adat én magam vagyok?

Ki és mihez kezd az adataimmal?

Ha áru az adat, mennyibe kerül?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ, Szutor Ferencnek, a tavalyi Internet Hungary-n előadott prezentációjából.

Milyen változásokat hoz?

Február 15-étől igen fontos változás történik az online hirdetések piacán, köszönhetően a Google döntésének. Az amerikai vállalat ugyanis ezen a napon kapcsolja be a Chrome internetes böngészőben lévő reklámblokkoló funkciót. A közelmúltban sok kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, ezért most igyekszünk tisztázni ezek közül a legfontosabbakat

További információ a reklámblokkoló bevezetéséről!

Archív hírek megtekintése >>