Megvan az IAB két új elnökségi tagja

2017.10.23.
 
Adverticum Zrt.

Két, a média oldalt képviselő elnökségi tagot választottak meg az IAB Hungary tagjai.

Az öt jelölt közül Dudás Gergely (RTL Magyarország) és Kovács Péter (CEMP) kapták a legtöbb szavazatot. Az október 12-én zárult szavazás keretében ötven voks érkezett. A két befutó szakember mellett Gazsó Gábor (Evomedia), Kékesi Zsuzsa (HVG) és Zalai Ágnes (CDM) vállalták a jelöltséget.

Dudás Gergely 2000-ben diplomázott a BGE kereskedelmi szakán, amelyet 2004-ben marketing mester diplomával egészített ki. 17 éve dolgozik jelenlegi munkahelyén, ezen belül 2008-2015 között értékesítési igazgató volt, 2015-től pedig kereskedelmi igazgató az RTL Magyarországnál. A televíziós értékesítés mellett az egyre hangsúlyosabb digitális értékesítési területért is felel. Jelölti bemutatkozója szerint szívügye és az IAB-n belül legfőbb célja az online videós piac fejlesztése, amely meggyőződése szerint a digitális hirdetési piacon a következő időszak legnagyobb növekedést generáló területe lesz.

“Izgatottan állok az elnökségi feladatok elébe. Nekem a tévében felnőve mindig erős kötődésem lesz a videóhoz. Új érzem, hogy lesz feladatom rendesen :)” – írta blogunknak Gergely a megválasztása kapcsán.