Leköszön az IAB Hungary elnöke

2017.06.01.
 
Adverticum Zrt.

Barnóth Zoltán 2016 januárjában lett az IAB Hungary elnöke, és egy aktív, autonóm, szolgáltatás-centrikus és működésében megújuló IAB-t ígért a szervezetnek. Akkor ezt a programot nagyon sok tagszervezet támogatásával fogadták el, melynek elemei már néhány hónap alatt látszódtak.

A fejlesztés eredménye lett az útjára indított 10 munkacsoport (külön pályáztatva minden vezetőt), amelyek munkájában 60-nál is több tagcég és száznál is több aktív IAB-tag vesz részt. Az aktív és jól működő Médiaszekció mellett a Hirdetői Klub újraélesztése is cél volt. Kidolgozásra került egy fenntartható digitális kommunikációt támogató program, az elnökséggel együtt megújította a szervezet működését és új ügyvezető is került az IAB-hoz.

Konferencia előadásokon bemutatták az internetes reklámtortát, új kutatást vezettek be AdExpect néven, tagsági felmérést végzett a szervezet, a programmatic területen képzés és szakmai sorvezető készült. Kutatásokkal támogatta az IAB a programmatic és reklámblokkolás téma ismereteinek bővítését. A sztenderdizálási folyamatban a mobil terület került sorra, és új tagokat kapcsoltak be a munkába a tavaly őszi Projektpályázattal. Az IAB aktívan részt vesz a Digitális Jólét Program kialakításában.

Azon ban az aktív IAB fejlesztési feladatok megnövelték az elnöki elfoglaltságot, amelyet Barnóth Zoltán nem tudott már vállalni, ezért lemondott az IAB elnöki tisztéről. Az új elnök megválasztására rendkívüli közgyűlésen kerül sor – az Alapszabályban rögzített keretek között. A közgyűlés várható időpontja az IAB elnökség döntése értelmében 2017. június utolsó hetében lesz.