5,7 százalékkal bővülhet a globális reklámpiac

2016.12.07.
 
Adverticum Zrt.

A Magna Global legfrissebb becslései szerint 2010 óta a legnagyobb mértékű növekedés várható a globális reklámpiacon. Akár 5,7%-os bővülés is várható a szegmensben.

A fejlődés mozgatórugója pedig egyértelműen a digitális szegmens lesz, amely idén 17%-kal nő, jövőre pedig már a televíziót is megelőzi. A meghatározó reklámpiacok jellemzően a globális átlagot meghaladó fejlődést tudnak felmutatni idén.

Korábban még valamivel kisebb bővülést jósoltak a szakemberek, akkor az ügynökség 5,4%-os bővüléssel számolt.

A meghatározó reklámpiacok közül az Egyesült Államokban 6,9, Kínában 7,2, Ausztráliában 5,4 százalékos lehet a növekedés, míg az Egyesült Királyságban 5,2 százalékos.

Az egyes platformokat vizsgálva egyértelműen a digitális hirdetések mozgatták a piacot, a növekedés főként ennek a szegmensnek köszönhető. A digitális reklámköltés az idén 2015-höz képest 17 százalékkal nőhet, elérve a 178 milliárd dollárt.

Az offline hirdetési platformok összbevétele éves szinten 0,3 százalékkal csökkenhet idén. A tévé ugyanakkor viszonylag jól teljesített, televíziós reklámokra idén az előrejelzés alapján 186 milliárd dollárt költenek, ami 4 százalékkal múlja felül a tavalyi értéket.

Forrás: mmonline.hu