Hazánkban az online költések felülmúlták a tévéseket

2016.11.30.
 
Adverticum Zrt.

A CANnual Report a régió reklámpiacait vizsgálta. Összesen 14 országot vettek górcső alá. Hazánk a második helyen áll a sorban.

Magyarország tavaly is a vezető kelet-európai reklámpiacokhoz tartozott, és pozícióját az idén is megőrizte.

A hazai eredmény, akárcsak a tavalyi évben, a GDP 0,49 százalékával egyenértékű, ami azt jelenti, hogy a vizsgált tizennégy ország közt Magyarország ezúttal is a második helyen végzett, Szlovénia mögött. Magyarországéval azonos weCAN-mutatója (0,49 százalék) van Szerbiának is, hajszálnyival megelőzve Lengyelországot és Csehországot (0,48 százalék), amelyeket Horvátország, Bulgária és Észtország követ. Megfigyelhető, hogy a rangsor első hét helyezettjét szinte kivétel nélkül a fejlett online szegmenssel rendelkező visegrádi és a prosperáló tévépiaccal büszkélkedő délkelet-európai országok alkotják.

A CANnual Report 2016 megállapítása szerint az idén a közép- és kelet-európai reklámpiacon különösebb változás nem volt, amely 2015-höz képest átalakította volna a régiós erőviszonyokat. Továbbra is a tévés költések a legmagasabbak (45 százalék), ezt követik 24 százalékkal a digitálisak.

Magyarországon az online költések az idén először múlták felül a tévéseket. A reklámszakemberek a digitális média szerepének növekedését várják a jövőben.

Forrás: mmonline.hu