Az internetes reklámpiacot a távközlési cégek uralták az első fél évben

2016.07.26.
 
Adverticum Zrt.

A Kantar Media reklámköltési adatai szerint az első fél év a gyógyszeriparé volt, azonban az internetes piac legnagyobb büdzséjű reklámozói a távközlési cégek voltak.

Az idei első félév reklámköltési adatai szerint továbbra is a gyógyszeripari dominancia jellemzi a piacot. Változást inkább csak az jelent, hogy éppen melyik gyógyszeres hirdető költ többet. Idén eddig a Sanofi-Aventis nagyobb elánnal hirdetett, mint a tavalyi listavezető Teva.

Mindezek fényében talán nem túl meglepő, de továbbra is a gyógyászati, gyógyszeripari cégek számítanak a legnagyobb hirdetői szektornak. Szinte pontosan a dupláját költötték annak, mint a második helyezett kereskedelmi szektor (amibe például az áruházláncok tartoznak).

A gyógyászati szektornak egyébként különösen nagy a költésbeli fölénye a televíziók esetében. A napilapok és a közterület legnagyobb hirdetőjének viszont az első félévben is a kereskedelmi szektor számított. Az internetes piac legnagyobb büdzséjű reklámozói pedig a távközlési cégek voltak.

Forrás: mmonline.hu