1,4 millió online szakember

2015.11.26.
 
Adverticum Zrt.

Az IAB Europe megbízásából elkészített IHS tanulmány eredményei az egyre dominánsabbá váló online reklámipar közel másfél milliós szakembergárdáról, valamint 100 milliárd euró bruttó gazdasági értékről tanúskodnak. Az elemzés szerint a digitális hirdetések piaca a második legnagyobb részaránnyal bír Európában, már elég szorosan megközelítve a TV sokszor megdönthetetlennek tűnő vezető helyét. 

Az IHS által készített "Paving the way: online advertising in the European economy" tanulmány az online reklámpiac munkahelyteremtő szerepe mellett az reklámbevételeket is górcső alá vette, amelyben szintén elég dícséretes eredménnyel végzett az online piac a maga 30,7 milliárdos árbevételével. A tanulmány kapcsán az IAB Europe által kiadott sajtóközlemény külön kiemeli, hogy az online hirdetések teszik lehetővé, hogy alacsony áron, vagy ingyenesen juthassanak a fogyasztók tudományos, oktató, szórakoztató és informatív tartalmakhoz. Emellett az adatelemző és egyéb digitális képességek erőteljes előretörésére is érdemes odafigyelni. 

Ezek a képességek elengedhetetlenek az új, programmatic típusú online hirdetések értékesítéséhez és vásárlásához is - "Európa máris megmutatta, hogy világszinten is vezető tehetségeket tud felmutatni." – tette hozzá John Wittesaele, a GroupM Connect ügyvezető igazgatója, egyben az IAB Europe igazgatóságának tagja.

A tanulmány zárófejezetében pedig ajánlásokat is találhatunk, amelyek a politikai döntéshozók számára jelölik ki az utat a hirdetési bevételeken alapuló iparágakban rejlő lehetőségek kihasználására.

A tanulmány itt olvasható teljes terjedelmében.